Forum dziecko-info.com  

Wróc   Forum dziecko-info.com > PRZYSZLI RODZICE > Dla starających się
Zarejestruj się Poradnik Lista użytkowników Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.02.2010, 18:33
aggie30 aggie30 jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał ulamisiula Zobacz post
Wiem że się zdarzają ale nie u mnie.
W cuda trzeba wierzyc ....trzymam mocno kciuki, nie chcesz jeszcze testowac????
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.02.2010, 21:40
chup chup jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał aggie30 Zobacz post

Najgorsze jest to ze te cykle tak sie wydluzaja robiac nadzieje.Chyba dolacze do Ciebie, bo brzuch boli jak na @ a do tego moja mala dostala w nocy garaczki 40C, jakis wirus, nerwy mam jak nie wiem co, bo zadne leki na nia nie dzialaja.

Ja po @ zaczynam badania podstawowe, a Ty jak z tymi hormonami?
aggie30 zdrówka dla małej
Ja robiłam podstawowe hormony i w przyszłym tygodniu idę z wynikami do endokrynologa. Obawiam się że znów odezwie się podejrzenie PCOS... taką diagnozę miałam postawioną przed pierwszą ciążą... wtedy nie miałam parcia na szybką ciążę i udało się dość szybko bez żadnego leczenia... ale teraz ze świadomością jest trudniej...
Zobaczymy co powie endo... w sumie jakoś specjalnie się nie staramy... nie chciałabym żeby to było takie mechaniczne staranie się... ale jak widać zostawić wszystko losowi, to też nie do końca skuteczne rozwiązanie.
Tak czy siak... na razie luuuz... zobaczymy co powie lekarz.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.02.2010, 09:12
anetak24's Avatar
anetak24 anetak24 jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Łódź
Domyślnie

Cytat:
Nie wiem jakie masz cykle, ale u mnie zawsze wychodza dwie grube krechy okolo 15, 16 dzien i w sumie ostatnio moja kolezanka je uzywala i udalo sie w 6 cyklu. Lekarz jej doradzil ze maja sie przytulac dzien przed, w dniu 2 kresek i dzien po. Ale pewnie opinie na ten temat beda rozne.Pozdrawiam!
Zawsze miałam regularne cykle takie po 28 dni. Kreski tez wyszły mi 2 ale na ulotce jest napisane, ze aby wynik był pozytywny to obie kreski powinny byc takie same lub ta dolna powinna byc mocniejsza od gornej, u mnie było na odwrót a to ponoc oznacza wynik negatywny.
Dziękuje za Twoją opinie, Moze tez sie jeszcze gin poradze
Stary 09.02.2010, 09:43
Mageras's Avatar
Mageras Mageras jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Warszawa
Domyślnie

Cytat:
Napisał anetak24 Zobacz post
Co sądzicie o testach LH? Dostałam taki od siostry i dziś robiłam nawet pojawiły się 2 kreski ale to ponoc nie swiadczy o niczym bo nie takie odcienie były, no i to mnie zastanawia właśnie, bo mam 14 dzien cyklu śluz taki jak trzeba, temp tez nizsza a tu niby niemam owulacji...
Testy owu są po to aby wychwycić tzw pik LH, czyli nagły wzrost tego hormonu w organizmie, który powoduje pękanie dojrzałych pęcherzyków.

W zależności od danego organizmu pęcherzyki pękają (czyli dochodzi do owulacji) od ok 12 do 48 godzin po pozytywnym teście owu (takie same natężenie kreski testowej jak kontrolnej albo mocniejsze niż niż kontrolnej).
Ja np. zawsze od pozytywnego testu mam ból owu po 30-36 godzinach, więc przytulanko na drugi dzień po teście

Dla mnie są one bardzo pomocne!
Stary 09.02.2010, 09:46
Mageras's Avatar
Mageras Mageras jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Warszawa
Domyślnie

Cytat:
Napisał anetak24 Zobacz post
u mnie było na odwrót a to ponoc oznacza wynik negatywny.
tak, bo ten hormon jest w organizmie cały czas i powoli rośnie przed owu więc kreski mogą wychodzić jak najbardziej, ale dopóki nie sa takie same to znaczy że nie osiągnął takiego poziomu żeby spowodowac owu!
Stary 09.02.2010, 12:45
ulamisiula's Avatar
ulamisiula ulamisiula jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
W cuda trzeba wierzyc ....trzymam mocno kciuki, nie chcesz jeszcze testowac????
Nie na razie nie chcę testować i nie chcę sie nakręcać.
Wiem że przy tych lekach teraz @moze przyjechać w każdej chwili ale równie dobrze może sie zjawić w następnym miesiacu.Poczekam jeszcze.

Nigdy nie używałam testów owulacyjnych więc nie pomogę.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.02.2010, 12:48
ulamisiula's Avatar
Senior Member

Domyślnie

Cytat:

a do tego moja mala dostala w nocy garaczki 40C, jakis wirus, nerwy mam jak nie wiem co, bo zadne leki na nia nie dzialaja.
Aggie jak sie córka czuje?Temperatura spadła?A może to trzydniówka?Ostatnio co raz więcej dzieci starszych ją ma.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.02.2010, 13:49
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Aggie jak sie córka czuje?Temperatura spadła?A może to trzydniówka?Ostatnio co raz więcej dzieci starszych ją ma.
Tez tak mysle ,ze to ta trzydniowka. Dzis drugi dzien, ale niestety bez zmian . W nocy przysnelam na godzine, a temperatura skoczyla jej do 41C. jeszcze nigdy nie miala takiej wysokiej. Zimne oklady i leki troche pomogly Obecnie jest 38.7. Najgorsze, ze nic nie pije. Lekarka martwi sie ze moze sie odwodnic. Strasznie sie denerwuje.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.02.2010, 13:53
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Nie na razie nie chcę testować i nie chcę sie nakręcać.
Wiem że przy tych lekach teraz @moze przyjechać w każdej chwili ale równie dobrze może sie zjawić w następnym miesiacu.Poczekam jeszcze.

Nigdy nie używałam testów owulacyjnych więc nie pomogę.
Kciuki nie zaszkodza, wiec mocno je trzymam!!!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.02.2010, 13:55
ulamisiula's Avatar
Senior Member

Domyślnie

A co najbardziel lubi pić?Moze gazowane?Moja lekarka jak Benek był chory to kazała dawać mu cokolwiek nawet gazowane byle tylko pił.Na szczescie u nas nie ma problemu bo Benek nie przepada za sokami i najchetniej pije sama wodę
Ale może spróbuj
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania