Forum dziecko-info.com  

Wróc   Forum dziecko-info.com > NASZE DZIECI > Szkolniaki
Zarejestruj się Poradnik Lista użytkowników Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04.02.2010, 18:00
ilto ilto jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: utah
Domyślnie

Temat jak najbardziej aktualny jak dla mnie. U mnie tez przyjecie urodzinowe na tapecie ( pierwsze jakie robie dla dzieci i nie powiem, ze mam troche pietra). Bedzie ok 12 dziecie w wieku 4-5 lat (mam nadzieje, ze przezyje ). Robie, je w sali u nas na osiedlu, tam wiecej miejsca na robienie konkursow niz u mnie w domu. Jako temat przewodni wybralam Igrzyska Olimpijskie. Na poczatku bedzie parada ze zniczem i flagami roznych panstw. Dzieciaki podziele na 2-3 grupy i zrobie kilka konkursow (przygotuje wiecej a ile zrobie to sie okaze w czasie przyjecia):
- chodzenie po linie rozlozonej na podlodze
- rzut dyskiem (talerzem papierowym)
- tor przeszkod
- wyscigi do mety z piorkiem na lyzeczce lub pileczka do ping-ponga
- skok w dal
- rzucanie pilkami do kosza
- puszczanie samolotow z papierow
- tanczenie z balonikami w parach
- wyscigi kto pierwszy z chodzie na czworaka do tylu itp
Pozniej bedzie tort i prezenty a na koniec dla wszystkich wreczenie zlotych medali (ktore zrobilam z gliny i pomalowalam na zloto) no i oczywiscie parada na zakonczenie igrzysk. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Dla dzieci przygotowalam male nagrody za udzial w zawodach.
Stary 08.02.2010, 10:45
vieta vieta jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

Dziewczyny - świetne pomysły. W kwietniu je wykorzystam dzięki
Stary 09.02.2010, 21:10
beatek beatek jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Dublin/Tomaszów Maz.
Domyślnie

Super wątek! Właśnie szukałam jakichś pomysłów na fajne urodzinki dla mojej kwietniowej pięciolatki.
Zastanawiałam się nad jednym: czy jeśli zapraszacie dzieci co mieszkają dalej to pewnie przychodzą z rodzicami - czy im też się organizuje jakiś kącik z kawą itp. W sumie tak planowałam, ale jak widzę, pracy przy maluchach, konkursach, torcie jest dużo więc nie będzie czasu na serwowanie kawek dla rodziców i dotrzymywanie im towarzystwa... Jak rozwiązujecie tę kestię? Pewnie rodzice i tak angażują się w zabawy i nie zależy im na tym, by byli w centrum uwagi, ale nie chciałabym by czuli się zbędni czy, ze nie poświęca się im uwagi...
Stary 10.02.2010, 00:16
ilto ilto jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: utah
Domyślnie

Cytat:
Napisał beatek Zobacz post
Super wątek! Właśnie szukałam jakichś pomysłów na fajne urodzinki dla mojej kwietniowej pięciolatki.
Zastanawiałam się nad jednym: czy jeśli zapraszacie dzieci co mieszkają dalej to pewnie przychodzą z rodzicami - czy im też się organizuje jakiś kącik z kawą itp. W sumie tak planowałam, ale jak widzę, pracy przy maluchach, konkursach, torcie jest dużo więc nie będzie czasu na serwowanie kawek dla rodziców i dotrzymywanie im towarzystwa... Jak rozwiązujecie tę kestię? Pewnie rodzice i tak angażują się w zabawy i nie zależy im na tym, by byli w centrum uwagi, ale nie chciałabym by czuli się zbędni czy, ze nie poświęca się im uwagi...
U mnie dzieci przychodza bez rodzicow, wiec problem mam z glowy .
Stary 11.02.2010, 10:29
Cat's Avatar
Cat Cat jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

Ja też wykorzystam te pomysły! Dzięki.

Cytat:
Napisał beatek Zobacz post
Zastanawiałam się nad jednym: czy jeśli zapraszacie dzieci co mieszkają dalej to pewnie przychodzą z rodzicami - czy im też się organizuje jakiś kącik z kawą itp.
Z tego co zauważyłam, zwykle zostaje 2-3 rodziców, reszta wychodzi.
Dla tych , co zostaną jakaś kawka i ciasto.
Da radę.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.03.2010, 13:42
mrówka mrówka jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

super pomysły - jak zwykle.
Ja już za 2 tyg. robię w domu urodziny synka. Jak przeżyję to zdam relację. Myślę, że nie będzie najgorzej, bo i ja będę miała z tego frajdę. Robiłam już sylwestra dla dzieci i było super.
Stary 01.03.2010, 17:54
ania_conssei ania_conssei jest nieaktywny
Junior Member

Pozytyw Pani Kropka

Witam wszystkie mamy,
Jeśli któraś z mam głowi się jak urządzic dziecku urodzinki, a jest z Poznania, to polecam "Panią Kropkę" która zajmie Twoje dzieci jakimiś kreatywnymi działaniami, a Ty spokojnie będziesz mogła wypić kawę. Z tego co się orientuje to nie jest jakiś duży koszt. Jeśli ktoś by potrzebował namiarów, to chętnie przekarzę.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania