![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Poradnik | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Temat jak najbardziej aktualny jak dla mnie. U mnie tez przyjecie urodzinowe na tapecie ( pierwsze jakie robie dla dzieci i nie powiem, ze mam troche pietra). Bedzie ok 12 dziecie w wieku 4-5 lat (mam nadzieje, ze przezyje
). Robie, je w sali u nas na osiedlu, tam wiecej miejsca na robienie konkursow niz u mnie w domu. Jako temat przewodni wybralam Igrzyska Olimpijskie. Na poczatku bedzie parada ze zniczem i flagami roznych panstw. Dzieciaki podziele na 2-3 grupy i zrobie kilka konkursow (przygotuje wiecej a ile zrobie to sie okaze w czasie przyjecia):- chodzenie po linie rozlozonej na podlodze - rzut dyskiem (talerzem papierowym) - tor przeszkod - wyscigi do mety z piorkiem na lyzeczce lub pileczka do ping-ponga - skok w dal - rzucanie pilkami do kosza - puszczanie samolotow z papierow - tanczenie z balonikami w parach - wyscigi kto pierwszy z chodzie na czworaka do tylu itp Pozniej bedzie tort i prezenty a na koniec dla wszystkich wreczenie zlotych medali (ktore zrobilam z gliny i pomalowalam na zloto) no i oczywiscie parada na zakonczenie igrzysk. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Dla dzieci przygotowalam male nagrody za udzial w zawodach.
|
|||
|
|||
|
Dziewczyny - świetne pomysły. W kwietniu je wykorzystam
dzięki
|
|||
|
|||
|
Super wątek! Właśnie szukałam jakichś pomysłów na fajne urodzinki dla mojej kwietniowej pięciolatki.
Zastanawiałam się nad jednym: czy jeśli zapraszacie dzieci co mieszkają dalej to pewnie przychodzą z rodzicami - czy im też się organizuje jakiś kącik z kawą itp. W sumie tak planowałam, ale jak widzę, pracy przy maluchach, konkursach, torcie jest dużo więc nie będzie czasu na serwowanie kawek dla rodziców i dotrzymywanie im towarzystwa... Jak rozwiązujecie tę kestię? Pewnie rodzice i tak angażują się w zabawy i nie zależy im na tym, by byli w centrum uwagi, ale nie chciałabym by czuli się zbędni czy, ze nie poświęca się im uwagi...
|
|||
|
|||
|
Cytat:
.
|
||||
|
||||
|
Ja też wykorzystam te pomysły! Dzięki.
![]() Cytat:
Dla tych , co zostaną jakaś kawka i ciasto. Da radę. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
super pomysły - jak zwykle.
Ja już za 2 tyg. robię w domu urodziny synka. Jak przeżyję to zdam relację. Myślę, że nie będzie najgorzej, bo i ja będę miała z tego frajdę. Robiłam już sylwestra dla dzieci i było super.
|
|||
|
|||
|
Witam wszystkie mamy,
Jeśli któraś z mam głowi się jak urządzic dziecku urodzinki, a jest z Poznania, to polecam "Panią Kropkę" która zajmie Twoje dzieci jakimiś kreatywnymi działaniami, a Ty spokojnie będziesz mogła wypić kawę. Z tego co się orientuje to nie jest jakiś duży koszt. Jeśli ktoś by potrzebował namiarów, to chętnie przekarzę. |