Forum dziecko-info.com  

Wróc   Forum dziecko-info.com > PRZYSZLI RODZICE > Oczekując na dziecko
Zarejestruj się Poradnik Lista użytkowników Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 13.05.2010, 19:09
madzia83's Avatar
madzia83 madzia83 jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Siedlce
Domyślnie

Moniu, moje wyrazy wspołczucia...
Stary 13.05.2010, 19:19
katarynka's Avatar
katarynka katarynka jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Nantes, Francja
Domyślnie

mata nasza Tiny Love - sprawdza sie rewelacyjnie - mala sama na niej potrafi posiedziec z 15 minut pelna uwage poswiecajac kolorom, wzorkom i zabawkom - jest nimi wyraznie zainteresowana, natomiast wczoraj moj maz bez konsultacji ze mna przytargal do domu urodzinowa ( 6 tydzien ) niespodzianke - mega wypasiona hustawke http://www.toutpourbebe.net/image/ar...peace_1309.jpg ktora niestety mloda kompletnie olala - zla jestem bo to kasa wyrzucona w bloto - mamy mega prosty siedziaczek spadkowy do ktorego doczepialismy zabaweczki i mloda srednio go lubila wiec do przewidzenia bylo, ze hustawka sie nie sprawdzi - ale wez tu pogadaj z facetem... (nie chce mu juz zrzedzic bo mial dobre intencje)

co do bioderek - to u nas pediatra w szpitalu sprawdzal i nasz rodzinny i nie mieli zastrzezen - widac w Pl. jest jakis wiekszy nacisk na te ortopedyczne kontrole albo po prostu nie bylo u nas powodow by robic USG;

Dorotusia - slodki Twoj Antoinek i sliczna fota z mamusia
co do szczepionek to po prostu nasz pediatra taki jest (bo to tez homeopata) - on sam mnie zapytal co mysle - a ja powiedzialam, ze jestem bardzo zachowawcza w tym temacie - on na to ze porozmawiamy za 6 miesiecy - zadnych argumentow nie musialam uzywac. Duzo chyba zalezy od lekarza. A te szczepionki co sa obowiazkowe zeby zostac przyjetym do szkoly / przedszkola to nie musza byc robione we wczesnym niemowlectwie.

Natusia - co do babelkow i zapowietrzenia, to nie wiem, czy Cie pociesze - ale nasza sie mega zapowietrza na cycu - czesto zdarza sie jej lapczywie jesc - wiec nie zawsze to wina butelek - potem walczymy z odbijaniem i prezeniem z powodu powietrza w brzuszku; Mateuszek niesamowity z ta glowka - nasza dzwiga, ale nie az taaak !

Pimpka - moja tez ze spaniem cienko - tzn. w nocy ladnie zasypia po jedzeniu ale budzi sie co 1.5 - 3 h srednio, w dzien potrafi nie spac po 5-6 h ciurkiem - wtedy wisi na cycu co chwile i piersi nie maja czasu sie wypelnic - tez przez to wiszenie sie czuje jak mleczna krowka
przez te jej czeste pobudki i jedzenie moj maz zaczyna smecic zeby jej dac butelke - ale ja jestem na razie nieugieta bo nie chce mieszac z laktacja - ale fakt ,ze mala przybiera ledwie przecietnie

moniaa- przytulam - czekamy tu na Ciebie

ja w sobote mam wizyte u pediatry bo malej zrobil sie jakis malutki podskorny guzek za uchem - srednica okolo 4 mm ale sie powieksza - przemieszcza sie taka kuleczka pod skora, obok niej chyba rosnie druga taka sama - nie mam pojecia co to moze byc - bardzo sie tym martiwe - trzymajcie kciuki zeby to nie bylo nic powaznego
Stary 13.05.2010, 19:20
najmniejsza2's Avatar
najmniejsza2 najmniejsza2 jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Irlandia
Domyślnie

Witam dziewczyny muszę nadrobic zaległości tylko niewiem czy dam rade ....U mnie super Synek śpi i je na zmianę (nie chce zapeszać) jest cudny,czas nam leci jak szalony uwierzyć nie moge,że mamy już tydzień

Załączone Grafiki
File Type: jpg Junior.jpg (57.6 KB, 25 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13.05.2010, 20:18
katarynka's Avatar
katarynka katarynka jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Nantes, Francja
Domyślnie

Cytat:
Napisał najmniejsza2 Zobacz post
Witam dziewczyny muszę nadrobic zaległości tylko niewiem czy dam rade ....U mnie super Synek śpi i je na zmianę (nie chce zapeszać) jest cudny,czas nam leci jak szalony uwierzyć nie moge,że mamy już tydzień

jaki slodki aniolek - oby tak dalej

mamy taka sama czape - i oczywiscie z I luv mom tez
Stary 13.05.2010, 21:04
majkarodzik's Avatar
majkarodzik majkarodzik jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Lubin
Domyślnie

Witajcie dziewczyny. Dziekuje za gratulacje my wlasnie dzisiaj w koncu wroclysmy do domu, juz stracilam nadzieje na wyjscie poki co nchyba nie jestem w stanie was nadrobic, ale jak tylko znajde chwile to napisze wiecej
Stary 13.05.2010, 21:41
majkarodzik's Avatar
majkarodzik majkarodzik jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Lubin
Domyślnie

Witajcie dziewczyny. Dziekuje za gratulacje my wlasnie dzisiaj w koncu wroclysmy do domu, juz stracilam nadzieje na wyjscie poki co nchyba nie jestem w stanie was nadrobic, ale jak tylko znajde chwile to napisze wiecej
Stary 14.05.2010, 07:33
Natusia's Avatar
Natusia Natusia jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Warszawa
Domyślnie

Cytat:
Napisał majkarodzik Zobacz post
majkarodzik, pokaz nam corcie)
mam nadzieje, ze juz dobrze sie czujesz i ze to nie bylo nic powaznego.
pozdrawiam
Stary 14.05.2010, 13:08
dimka123's Avatar
dimka123 dimka123 jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Swarzędz
Domyślnie

majkarodzik witamy po powrocie

Co do następnej ciąży po cc, to ja też słyszałam, że najbezpieczniej 2 lata odstępu, bo wcześniej może się właśnie rana porozchodzić.

Wczoraj byliśmy u pediatry z Oliwierkiem - waży już 4700 i jest zdrowy jak ryba Co mnie bardzo cieszy. Następna wizyta na szczepienia i w czerwcu bioderka.
Stary 15.05.2010, 08:43
Natusia's Avatar
Natusia Natusia jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Warszawa
Domyślnie

Cytat:
Napisał dimka123 Zobacz post
majkarodzik witamy po powrocie

Co do następnej ciąży po cc, to ja też słyszałam, że najbezpieczniej 2 lata odstępu, bo wcześniej może się właśnie rana porozchodzić.

Wczoraj byliśmy u pediatry z Oliwierkiem - waży już 4700 i jest zdrowy jak ryba Co mnie bardzo cieszy. Następna wizyta na szczepienia i w czerwcu bioderka.
dimko, super ze Oliwier zdrowy)

jak tam mamuski, chyba dzieci nasze sie zaczynaja rozkrecac i nie pozwalaja siadac do kompa, co? moj tak - czuwa 3/4 dnia i oczywiscie trzeba go brac na rece, bo sie nudzi w wozku i nawet na macie Mati potrafi spac w dzien jeden raz dluzej i kilka krotkich drzemek.
a Wasze dzieciaczki jak?
Stary 15.05.2010, 10:58
aisa.m's Avatar
aisa.m aisa.m jest nieaktywny
Senior Member

Miasto: Kraków
Domyślnie

Dziewczynki Madzia przenosla watek na
http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=198869
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku