![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Poradnik | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
najlepiej oczyszczać nosek za pomocą gruszki albo aspiratora do noska,
u mnie to była masakra.mała za nic nie pozwalała sie dotknąć. lekarka kazała też smarować pod noskiem maścią majerankową(ok. 2zł w aptece) ale jakiegoś wspaniałego efektu też nie było. po prostu musiało to samo minąc (mała miała antybiotyk). |
|
|
|||
|
|||
|
no, a slyszałyście o wielkiej nowości KATAREK http://www.allegro.pl/item750919270_...#gallery....CO Wy na to? na wyciąganie kataru, fundujac dzieciom bombę roztoczy?
|
|
|
||||
|
||||
|
ja mam Fridę, ale czemu ten "katarek" podlącza się do odkurzacza...?hmm tez mi pomysł
|
|
|
||||
|
||||
|
ja mojemu 9 mies synkowi dawałam 2x dziennie do kozdej dziurki po kropelce Nasivin i pomogło a noi oczywiscie 3xdziennie woda morska mu nosek płukałam
3 dni i przeszło![]() |
|
|
|||
|
|||
|
no ja tez walcze teraz z katarem, mam kilka róznych specyfikow
nasivin, sterimar z miedzią (na katar ropny), euthorbium oczywiscie nie stosuje tego wszystkiego naraz ) ale katarek ściagam frida...a nie odkurzaczem...do tego jak teraz ma infekcje wirusowa to engystol, to tez mozna przy katarze (rozpuszczam 1 tabletke w wodzie i podaje teraz juz łyzeczka, wczesniej podawalam strzykawka) |
|
|
||||
|
||||
|
ten katarek to dla mnie tragedia- podłączyć dziecko do odkurzacz
![]() mamy fridę - super się sprawdza i woda morska do nocha, a jak silny katar to jakieś tam kropelki i olbas na podusię: nie lubimy kataru bo ciężko się go pozbyć a później jakieś cuda wianki z niego się robią ![]()
|
||||
|
||||
|
A ja od bardzo dawna stosuję próżnociąg do odkurzacza i nie uważam, ze jest to coś strasznego. Wystarczy sobie przytknąc i sprawdzić, ze ciągnie podobnie do fridy. Siła ssąca nie jest tak duża jak siła ssąca odkurzacza, bo próżnociąg ma taki specjalny reduktor.
Olaf lubi jak mu się ściąga katar, bo nie umie sam dmuchać nosa. U nas katar to zawsze zapowiedź kłopotów... Gdyby nie katar.... zycie byłoby dużo prostsze. ![]()
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
My też uzywamy Fridy i Sterimar baby na katar. Do tego robie raz dziennie inhalacje 10minutową podczas snu dziecka z rumianku i majeranku. Idealnie pomaga ściągnąć śluzówkę i katar jest dużo mniejszy. Klade napar za jego główka gdy śpi i nakrywam pieluszką robiąc ujście przy brodzie. Jak sie budzi to od razu odciagamy katar i juz jest o niebo lepiej.
Nasivin u nas juz nie dziala.. Oprócz tego dostaje wtedy tez wit c i wapno oraz na noc smaruje klatke piersiowa i plecki Pulmex Baby. |