![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ja też życzę owocnego cyklu
Testosteronu nie robiłam więc może zrobię też. Czy robić badanie prolaktyny z progesteronem jeżeli w I fazie wyszła w normie? |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
![]() natomiast progesteron jak najbardziej ,powie czy była owulacja czy nie ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
A ja myślę, że męża bym wysłała na badanie. My mamy 31 lat i mąż strasznie piszczał, że go wysyłam po pół roku na badania, a teraz oboje zadowoleni, że już po jego operacji i nie straciliśmy dodatkowego roku.
|
|
|
||||
|
||||
|
Mam pytanie: Od 5 dni biorę Femifertil czy witaminy i zioła na poprawę owulacji. Jeśli chciąłabym zrobić sobie badania hormonalne czy te witaminy i ziła wpłyneły by na wyniki hormonów? czy zbadać sobie hormony po zakończeniu kuracji?
|
|
|
||||
|
||||
|
wydaje mi się że nie będą miały wpływu na wyniki ze względu na to że są o witaminy i zioła, ale może jest ktoś innego zdania , pozdrawiam
|
||||
|
||||
|
nie daje mi spkoju mysl o tescie na wrogosc sluzu. nigdy tego nie robilam a noz widelec moze w tym tkwi problem z zaciazeniem. gdzie taki test mozna zrobic i jaki jest tego koszt ? sluzcie pomoca dziewczynki
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
w mojej to koszt 60zł(chyba plus wizyta) też zagadywałam lekarza o ten test,ale powiedział mi,że jego wynik nie jet miarodajny jak już kiedyś pisałyśmy na forum,2 staraczkom wyszedł wrogi śluz,a jeszcze w tym samy cyklu zaszły w ciążę |
|
|
||||
|
||||
|
zrobić zawsze można,nie jest to jakiś wielki koszt...
powinnam dodać,że mnie lekarz przepisał lek,który m.in eliminuje ewentualną wrogość(przy czym jego działanie jest bardzo szerokie) i mówił,że nie ma sensu robić tego badania, bo jak wciągu 2 cykli się nie uda ,to podchodzimy do inseminacji ale tak jak pisałam,czasem wychodzi wrogość,a ciąża jest albo nie wychodzi,a tej brak Ostatnio edytowane przez martucha25 : 24.02.2010 o 20:30. |
|
|
||||
|
||||
|
hmmmmmmmmmmmm...
mi po laparoskopii to juz tylko chyba in vitro zostalo. poki co probujemy naturalnie |
|
|
||||
|
||||
|
nie jest bez sensu, bo wrogość polega na tym że w śluzie są przeciwciała, ale mogą być w różnym natężeniu i jest możliwe zajść w ciążę, przy niższym, aczkolwiek lepiej brać leki na uśpienie układu immunologicznego, natomiast przy dużym poziomie przeciwciał, oprócz w śluzie pojawiają się też we krwi i tu już jest gorzej... bo są one wtedy też w jajowodach, macicy...
z badania śluzu nie wiadomo jaki jest poziom przeciwciał, jedynie jeśli są w krwi to można ten poziom ustalić... natomiast po badaniu śluzu widać czy jest kilkanaście-(dziesiąt) martwych plemników i można domniemywać że reszta poszła dalej, albo tak jak miałam ja kilkanaście milionów martwych i wtedy wiadomo że na natural nie ma szans... takie badanie to zawsze kolejny krok naprzód! i jest to jedno z pierwszych, podstawowych badań w klinikach leczenia niepłodności, jakiś powód tego musi być ![]() w wawie kosztuje np 135zł w Invimedzie